Power BI - Het Analytics platform!

Power BI is het Dashboard & Rapportage platform van Microsoft dat volledig geïntegreerd is binnen Azure. Waar je voorheen een IT-er nodig had om iets met data te kunnen zie je dat we de laatste jaren steeds meer een verschuiving hebben gemaakt richting de business.

Power BI is de selfservice BI tool van dit moment, business & IT zijn bij elkaar gebracht. Power BI is geschikt om met iedere bedrijfsapplicatie te werken, denk hierbij is aan een modern platform zoals Microsoft Dynamics 365 (Operations en/of CRM) of een AS400 pakket. Power BI kan iedere vorm van data ontsluiten. Je bent niet gebonden aan verouderde bedrijfssoftware om met Power BI aan de slag te kunnen.

Een controller of business analist is prima in staat om met Power BI zijn eigen rapportages te maken, dit levert een groot aantal voordelen op:

- Het is snel, zowel het bouwen van een rapport als het werken met grote hoeveelheden data;
- Kleinere foutmarge in de rapportage;
- Rapportages 24/7 beschikbaar op ieder device (Laptop/Tablet/Smartphone);
- Realtime informatie;
- Datavisualisatie zorgt voor nieuwe inzichten;
- Geen handmatige bewerkingen nodig om de rapportage op te stellen.

Power BI - voor ieder bedrijf in NL!

Power BI is toegankelijk voor ieder bedrijf in Nederland, en met ieder bedrijf bedoel ik ook ieder bedrijf. Het instapmodel (om gebruik te maken van de volledige functionaliteit van het platform) kost nog geen 10 euro per gebruiker per maand. Een bedrijf in het MKB kan hier direct, zonder enige risico’s op aansluiten. De grotere bedrijven (+1000 werknemers) worden inmiddels ook volledig ontzorgd in Power BI door verregaande autorisatiestructuren en manieren om data met elkaar te delen. Power BI Premium is geschikt voor de allergrootste Enterprise organisaties.

Infused Artificial Intelligence

Binnen Power BI zien we steeds meer de opmars van ‘Infused AI’. Dit betekent dat er standaard functionaliteiten in Power BI zijn om d.m.v. artificial intelligence bepaalde patronen in je data te herkennen die je zelf wellicht gemist had! Dit is ontzettend gaaf! Met iedere release (ieder maand dus!) wordt deze functionaliteit rijker.

Meer weten over Power BI?

Ik verzorg Power BI implementaties van A tot Z. Iedere Power BI implementatie die ik gestart ben is ook daadwerkelijke live gegaan. Meer weten over Power BI en hoe je hier als bedrijf mee kunt starten? Neem dan contact met mij op via Ron@fenalytics.nl.